Het laatste nieuws van Startflow!
14 april 2021 Bekijk deze nieuwsbrief online
Startflow B.V. logo
pneumatisch bediende ontstekingslansen

,,Uw besturingsvraagstuk ligt bij ons in goede handen’’

Startflow is uw expert op het gebied van:

• pneumatische besturingssystemen
• regelcilinders
• proces-skids

Een mooi voorbeeld is de 26 stuks pneumatisch bediende ontstekingslansen die we hebben geleverd aan een van onze klanten. Deze worden toegepast voor de ontsteking van brandersystemen in stoomketels.

De ontstekingslans zit opgesloten in een 2 meter lange, stalen beschermhuls. Een pneumatische cilinder zorg ervoor dat de lans na de ontsteking weer teruggetrokken kan worden in de beschermhuls. We hebben gebruik gemaakt van Norgren cilinders en Herion magneetventielen voor de componenten. Het complete systeem is ATEX gecertificeerd.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Test onze expertise en laat uw uitdagende besturingsvraagstuk bij ons achter.
Lees meer

GEMÜ introduceert nieuwe M75 magneetafsluiter

Na meer dan 50 jaar onveranderd in het programma te hebben gezeten is het tijd voor verandering. De nieuwe M75 serie van GEMÜ bestaat uit kunststof magneetafsluiters geschikt voor vloeibare en gasvormige media. De M75 maakt gebruikt van een innovatief dubbel balgsysteem om drukkrachten aan de in- en uitgaande zijde te compenseren. Hierdoor is een drukbereik van 0 – 6 bar mogelijk over de gehele range met een compacte magneet.

Leverbaar in PVC, PP en PVDF maakt de M75 zeer geschikt voor het nauwkeurig doseren van agressieve media. Lees meer over de GEMÜ M75.

Lees meer

Q-serie van GEMÜ

Steriflow breidt aanbod uit voor tank blanketing applicaties

Speciaal voor tank blanketing applicaties in de farmaceutische industrie introduceert Steriflow 2 nieuwe varianten sanitaire drukschakelaars:

• de JRSLFULP, geschikt voor lage flows bij lage setpoints van 5 tot 25 mbar
• de JSRHULP, geschikt voor grotere flows bij lage setpoints van 5 tot 25 mbar

We zien dat tank blanketing-drukregelaars steeds meer van belang zijn in single-use systemen. Ze hebben de taak om een gasdeken te leggen op het medium die in stand blijft bij een zeer lage overdruk. De kwetsbare vaten en single-use zakken moeten hierbij beschermd worden.

De reeks JSR drukregelaars voor schone gassen is inmiddels uitgegroeid tot het meest uitgebreide programma in de markt. Bekijk het volledige overzicht.
Lees meer
Q-serie van GEMÜ

GEMÜ wordt steeds flexibeler

Maakt u ook steeds meer gebruik van single-use systemen? In de farmaceutische industrie zien we steeds vaker dat verschillende componenten met flexibele slangen aan elkaar worden verbonden. Speciaal voor deze toepassing heeft GEMÜ de Q-serie slangafsluiters ontwikkeld. Ze kunnen worden ingezet als:

• open/dicht afsluiter
• regelende afsluiter, indien voorzien van een positioner

Een speciale flens maakt het mogelijk de slangafsluiters stevig aan het frame van uw single-use installatie te verbinden. De afsluiters zijn zo ontworpen dat op een eenvoudige en veilige manier van slang gewisseld kan worden. Maak kennis met de Q-serie van GEMÜ..
Lees meer
Steriflow F&B

Anderson Negele communiceert met IO-link

In de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie wordt steeds meer gebruik gemaakt van het IO-link veldbussysteem. Daarom voorziet Anderson Negele zijn nieuwe sensoren met de mogelijkheid tot aansluiting op uw systemen die aangestuurd worden met een IO-link netwerk.

Nieuw binnen de temperatuursensoren van Anderson Negele is de TSM-serie:

• sensoren geschikt voor IO-link én analoog 4 – 20mA datacommunicatie (Flex-Hybrid Technology)
• procestemperatuurbereik is uitgebreid van -200 tot 400°C
• de meetnauwkeurigheid is aangepast naar 0,1%
• omgevingstemperatuurbestendigheid is verhoogd naar 90°C

Bent u ook op zoek naar temperatuursensoren met applicatiebetrouwbaarheid? Bekijk de brochure van Anderson Negele.

Lees meer

Startflow partners

MEMBER OF: STARTFLOW B.V.
Plaza 22b
4782 SK  Moerdijk
088 - 00 44 600

Afmelden voor deze nieuwsbrief